ВМРО официално ще съди СЕМ заради новото радио на турски език

4255
ВМРО официално ще съди СЕМ заради новото радио на турски език

ВМРО официално ще обжалва решението на Съвета за електронни медии (СЕМ) за даване на лиценз на БНР за програма на турски език за радио "Кърджали".

Решението за даване на лиценз беше взето днес, 29 септември. На практика това стана на третото заседание на СЕМ по темата. Според ВМРО на това заседание са участвали само четирима от членовете на СЕМ, като някои от тях са с изтекъл мандат.

ВМРО се готви да съди Георги Лозанов заради радио "Кърджали"

Заместник-председателят на ВМРО и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки подготвя документи за съдебно дело срещу председателя на Съвета з...

Представители на ВМРО, водени от секретаря на партията и народен представител Юлиан Ангелов, присъстваха на заседанието. Те отново настояха за оставките на председателя на СЕМ Георги Лозанов и на директора на БНР Радослав Янкулов. Чуваха се призиви „Долу ДПС“ и „Национални предатели“.

На днешното заседание на СЕМ не дойдоха представители на БНР. От националното радио трябваше да аргументират искането си за лиценз. Явно решението е било предрешено, е коментарът на ВМРО.

Ангелов категорично заяви, че решението на СЕМ ще бъде обжалвано и че то обслужва ДПС. Народният представител изтъкна, че ако има нужда от разкриване на нови регионални центрове на БНР, то това следва да стане в Северна България, тъй като има диспропорция. В момента регионалните центрове в Южна България са много повече, отколкото в Северна, където са само два. Такива например липсват в Русе и Велико Търново, посочи Юлиан Ангелов.

Още преди днешното заседание председателят на СЕМ Георги Лозанов и шефът на БНР Радослав Янкулов твърдо защитиха новото радио с мотива, че програмата му няма да е по-различна по същество от тази на Радио "България". Членът на СЕМ Мария Стоянова обаче въобще не беше съгласна с тази теза. "В Радио „България” няма час на ден турски фолклор, няма го и това, че в петък за час ще се разискват религиозни теми по читателски писма в продължение на час. Ние нямаме кадри, за да контролираме какво съдържание всъщност ще се предлага на слушателите", каза Стоянова още в средата на август.

ВМРО тръгна на протест заради нова програма на турски по радио "Кърджали"

Точно в този момент (18 август, 11:00 часа) група симпатизанти на ВМРО, водени от евродепутата и заместник-председател на партията Анге...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали