Започна поредна информационна кампания за санирането

6828
Започна поредна информационна кампания за санирането
Снимка: БГНЕС

Информационни дни по проекта за саниране на жилищата стартират за четвърти път в 36 града в страната, предаде БГНЕС.

Проектът "Енергийно обновяване на българските домове" се реализира по Оперативна програма "Регионално развитие" за периода 2007 - 2013 година, а от началото на август до началото на септември гражданите ще имат възможност да получат повече информация в осигурените за целта шатри на ключови места в градовете.

В София от Министерство на регионалното развитие и благоустройството разпънаха шатра на входа на метрото на станция "Сердика". Шатрата с рекламните брошури ще бъде на същото място в следващите дни от 17:30 до 19:00 часа.

Информационната кампания на МРРБ стартира отново само няколко дни, след като в края на юли първото сдружение на собствениците, регистрирано в град Кърджали, се отказа от програмата на кабинета за безплатното саниране на блоковете поради съмнения за юридически и други рискове. Председателят на сдружението инж. Пейчо Пашов изложи в открито писмо всички подозрения, разклатили доверието в националната програма. То е с адреси до регионалния министър Лиляна Павлова, националния омбудсман, областния управител на Кърджали Илия Илиев и кмета Хасан Азис.

Според Пашов в условията на програмата и методическите указания за прилагането й съществуватопасни пролуки и взаимни противоречия, които подриват доверието в нея. Той настоява за прецизиране на документите и отстраняване на всички причини, водещи до виновност на всяка от страните, като посочва и аргументи.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали