В Момчилград арестуваха осем крави за неправилно пресичане

15942
Снимки: БГНЕС

Стопанин на 8 безнадзорни крави в Момчилград отнесе глоба, а животните му са задържани от общинските власти, предаде БГНЕС.

Причина за крайните мерки е фактът, че стопанинът е предупреждаван многократно да не пуска добитъка си да се разхожда из града, налагани са му глоби, но той отказва да се съобразява, заявиха от общинската администрация. Случаят с Исмет Бекир не е единствен, нарушителите са много, а кравите унищожават зелените площи и по пътя си оставят изпражнения, посочи говорителят на общината Мехмед Мехмед. Арестуваните животни са прибрани в двора на бившето мюсюлманско училище, теренът е собственост на общината.

Последният акт за глобата, наложена на Бекир, е 500 лева, към момента е платил 200 лева и настоява за разсрочено плащане на останалата сума. Това е 6-ият му акт, той е регистриран като земеделски производител и със сигурност получава субсидии, твърдят местните жители. Безразборно скитащите из града животни са изпочупили над 100 дръвчета в междублоковите пространства и смачкали цветните градини, засадени със съдействието на кметството.

Огромна крава се мисли за... куче

На мнозина може да им се стори смешно, но симпатичната близо 540-килограмова крава Милкшейк (Млечен коктейл) се мисли за куче, пише в. ...

Над 40 наказателни процедури по наредбите за поддържане и опазване на обществения ред и за реда и условията за отглеждане на селскостопански животни в Момчилград са образувани само през последните 2 години. Доброволно са изплатени 10 глоби, но 15 стопани са дадени на съдия-изпълнител. Проблемът с безстопанствените скитащи крави е много голям в цялата Кърджалийска област. Чести са катастрофите по пътищата с тях, те се разхождат свободно и в областния град, като предизвикват объркване в движението на хора и автомобили по улиците.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали