Снегът обърка трафика в Кърджали, в Северна България има места без ток

15237
Снегът обърка трафика в Кърджали, в Северна България има места без ток
Снимка: БГНЕС

Полицаи и екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" в Кърджали оказват помощ на закъсали автомобили вследствие на снеговалежа в областта.

Спасителните операции са в участъка Черноочене-Кърджали, в районите на селата Звездел и Чифлик. Сред закъсалите има леки и товарни автомобили.

Полицията предупреждава водачите на МПС да не предприемат пътувания, докато трае снеговалежът в областта поради опасност от произшествия и аварийни ситуации, съобщават от МВР.

Товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета, както и задължително с вериги по път I-5 Кърджали-Маказа, път II-58 Черноочене-Асеновград, както и по третокласните пътища път III-507 Кърджали-Фотиново-Чифлик, път III-5071 Чифлик-Черноочане, път III-5072 Чифлик-Кокиче, и път III-5009 Конуш-Черноочене в област Кърджали, предупреждава и Агенция "Пътна инфраструктура". Всички МПС задължително да се движат с вериги в проход "Пампорово". Движението по път III-866 да се осъществява с повишено внимание поради опасност от падащи камъни.

Всички МПС задължително да се движат с вериги през прохода "Превала". Ограничава се движението на МПС над 3,5 т по път III-866 Девин - Кричим, поради обилен снеговалеж.

Без електричество

Сняг затрупа Европа

Силни снеговалежи предизвикаха хаос в цяла Европа, предаде БГНЕС. Снежна буря остави близо 100 000 британци без ток. В Германия тиров...

Междувременно от ЧЕЗ съобщиха, че в област Видин в общини Белоградчик, Димово и Ружинци има изключване по съоръженията средно напрежение, по което към момента тече ремонтна дейност.

За района на Монтана в община Берковица има изключвания с предполагаем срок за възстановяване до 21:00 часа, община Георги Дамяново е с предполагаем срок на възстановяване 22.00 часа, в община Лом и община Чипровци има три засегнати населени места с предполагаем срок на възстановяване 20.00 часа. В община Трън има едно населено място – село Пенкьовци, където е без електрозахранване само един трафопост. В рамките на утрешния ден, ще се възстановява електрозахранването. В община Костинброд, населените места Царичина и Чибаовци са с предполагаем срок на възстановяване 20.30 минути, в село Свидня в община Своге е със срок на възстановяване 20.30 минути.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЪРДЖАЛИ:

Агресията в училище не спира: Непълнолетен е задържан

Крумовградско село си избра кмет с 1 глас

Милко Багдасаров се отказа от мястото си в общинския съвет в Кърджали

Новият кмет на Кърджали говорил с Доган, иска по-прозрачно управление

Кърджали има нов кмет, но пак от ДПС

Обелиск на толерантността между религиите ще строят в Кърджали

Делян Пеевски в Кърджали: Вашата задача е да сте победители, ние се ангажираме с подобряване на живота на хората в общините*

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Кърджали

Хасан Азис с първи коментар защо Доган няма да го издигне за кмет Кърджали (СНИМКИ)

Мълнии причиниха два пожара в община Момчилград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали