Служебното правителство обещава повече заетост в Мадан

28446
Служебното правителство обещава повече заетост в Мадан
Снимка: Getty Images / Guliver

"Тук съм водил тежки преговори за закриване на мини, за изплащането на забавени заплати, за пенсиониране на хора с липсващи документи. Радвам се, че днес откриваме нови работни места", заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Йордан Христосков в Мадан, съобщиха от МТСП.

Пред миньорите и жителите на Мадан вицепремиерът увери, че всички програми и мерки за заетост ще продължат. Те са особено важни за региони с ниво на безработицата значително над средното за страната, какъвто е Мадан с 25.8%.

Йордан Христосков участва днес в откриването на рудника "Върба-Батанци" край Мадан. Рудникът е затворен през 1999 г. и е даден на концесия през 2012 г. "Във възстановения "Върба-Батанци" до момента са открити 150 работни места", каза министър Христосков. Той допълни, че до края на годината персоналът ще се увеличи до 200, а на по-късен етап ще нарастне до 400 души.

"Върба-Батанци" е първият рудник в България, който влиза в експлоатация през последните 25 години. От 2012 г. насам в "ГОРУБСО-Мадан" и "Върба-Батанци" са инвестирани общо над 52 млн. лева. "Средната заплата в предприятията е 1500 лева, осигуровките се плащат навреме, а всички изисквания за безопасен труд се спазват", съобщи министърът. "От открития днес "Върба-Батанци" рудата ще се извозва подземно до флотационна фабрика в Рудозем. Това високотехнологично решение е доказателство за навлизането на новостите от науката в практиката, което ме прави щастлив", подчерта вицепремиерът Христосков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали