След повече от година започва процесът срещу двойния убиец от Джебел

7487
След повече от година започва процесът срещу двойния убиец от Джебел
Снимка: БГНЕС

Два дни в Окръжния съд в Кърджали ще се гледа делото срещу Мерт Мехмед от Джебел, който извърши двойно убийство и грабеж. Делото започва на 25 август, предаде БГНЕС.

Повече от година отне на разследващите събирането на неоспорими доказателства, а след залавянето му през цялото време убиецът на майката и момиченцето й престоя в ареста.

Обвинителният акт бе внесен в съда в средата на юли тази година. Случаят е от 21 април миналата година, късното му разкриване стана причина за уволнения в местната полиция.

В нощта срещу 21 април 18-годишният Мерт съсече с брадва Джейлян Юсуф и момиченцето й, което бе едва на 7 години, след което открадна близо 300 лева. На 26 април сутринта, след сигнал на съсед, полицията се натъкна на ужасяващата гледка в апартамента на младата жена. След касапницата в Джебел, Мерт си купил с откраднатите пари нов мобилен телефон и маратонки. При задържането му полицаите откриха у него пакетче марихуана.

Жестокото убийство потресе жителите на Джебел и в началото на миналия май ги извади на протести с искане за оставки на полицейски шефове. След ареста на уличения в екзекуцията, окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че ще поиска доживотен затвор. Тогава за много кратко време разследващите стигнаха до действителния извършител на бруталното убийство на самотната майка Джейлян и 7-годишната й дъщеря Джейда. Срещу категорично доказания убиец Мерт Мехмед бе повдигнато обвинение за двойното убийство, извършено с особена жестокост.

Законът предвижда три наказателни възможности – лишаване от свобода за срок от 15 до 20 г., доживотен затвор и доживотен затвор без право на замяна. Общо 11 души, в това число и бившият съпруг Орхан, баща на умъртвеното дете, са били разпитвани. Обяснения е дала и майката на обвинения в двойното убийство Мерт.

РУП Джебел е с нов началник

Главен инспектор Петко Добрински е новият началник на РУП-Джебел, съобщават от ОД на МВР-Кърджали. Той е назначен със заповед на минист...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали