Момчилград и Гълъбово отмениха бедственото положение

7628
Момчилград и Гълъбово отмениха бедственото положение
Снимка: БГНЕС

В 14 ч. днес се отменя бедственото положение в община Момчилград. Вероятно в неделя това ще стане валидно и за цялата Кърджалийска област, предаде БГНЕС.

Общинският кризисен щаб в Момчилград реши да свали кризисната ситуация, тъй като вече само 15 населени места са без ток и вода, 11 екипа на EVN работят по възстановяване на електропреносната мрежа в района. Най-късно до 2 дни се очаква да бъдат отстранени всички аварии по селата.

Все още няма достъп до 33 населени места на територията на област Кърджали, без електрозахранване са 172 села, без вода – 119.

Продължава ремонтът на авариралия електропровод между Кърджали и Смолян, който захранва подстанцията в Ардино. Удвоените екипи на ЕСО и EVN са придружавани от аварийни групи на Горското с моторни резачки и доброволци-дървосекачи, осигурени са и верижни машини, съобщиха от областния кризисен щаб. Коли на Пожарната превозват агрегат за помпената станция в Студен кладенец, носят и гориво за животновъдна ферма в Мак. Вчера екипи от огнеборци и спасители са реагирали на 21 сигнала за аварийно-спасителни дейности. Транспортирани са болни, които се нуждаят от медицинска помощ, в 3 случая са придружавани лекари до труднодостъпни селища за преглед на пациенти. В 4 населени места са доставени лекарства и хляб. Три групи са отстранили паднали дървета на пътните платна, двама огнеборци са отводнили помещение. Два екипа са подали ток на бензиностанция и сграда чрез агрегат, техническа помощ е оказана и на два екипа на EVN, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.

В община Крумовград извънредното положение остава в сила поне до неделя, тъй като от общо 80 населени места без ток и вода са 25. Затворен е пътят Черничево - Хамбар дере, от разклона за Падало до моста на Арда при Орешари, както и отсечките Гривка-Самовила, Синигер-Тинтява, Благун Зиморница, Ручей и Раличево. Докато не се отворят всички пътища, по които се превозват деца до средищните училища, бедственото положение в района продължава, смятат в общинския кризисен щаб в Крумовград.

От 11.00 часа днес е отменено е бедственото положение в Гълъбово, съобщиха от пресцентъра на общината.

Родопите се връщат към света, пътищата в Ардино се отварят

В най-пострадалата от зимното бедствие община Ардино вече 60 на сто от общинските пътища са проходими, предаде БГНЕС. До родопското ...

Подстанция "Гълъбово" работи в нормален режим. До края на деня и в селата в източната част на общината от Обручище до Помощник ще бъдат превключени от електропреносната мрежа на Мини "Марица изток" към тази на подстанцията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали