Момчилград е с най-модерна пречиствателна станция

18611
Момчилград е с най-модерна пречиствателна станция
Снимка: БГНЕС

Модерната пречиствателна станция за отпадъчни води на Момчилград премина успешно 72-часовите проби и ще бъде предсрочно въведена в експлоатация, съобщиха от ВиК - Кърджали.

Съоръжението е част от най- мащабния проект на общината за "Реконструкция, модернизация и доизграждане на В и К- мрежата и строителство на градска пречиствателна станция за отпадъчни води". Намира се в землището на с.Сушево.

Язовир "Студен кладенец" е потенциално опасен

Язовир "Студен кладенец", който се намира в монтанското село Стубел, е потенциално опасен. Това е показала междуведомствена проверка,...

За достъп на превозни средства до нея е изграден нов път. Сега пречистените води ще могат да бъдат използвани за изкуствено напояване на обработваеми площи. С това рязко ще се намали използването на питейните води за напояване, което е в унисон с европейските стандарти."Вече над 80 на сто от Водния цикъл са изградени.

Новата водоснабдителна и канализационна мрежа ще ни реши проблемите за50 години напред", заяви кметът на общината Акиф Акиф.

След изграждането на Водния цикъл на Момчилград загубите на вода по мрежата се очаква да намалеят с около 63 на сто, сочат данни на кърджалийското В и К.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали