И изселниците ще трябва да са съгласни, за да се санират панелки в Кърджали

10782
И изселниците ще трябва да са съгласни, за да се санират панелки в Кърджали
Снимка: БГНЕС

За успешното саниране на панелните блокове в Кърджали трябва спешно да се изиска съгласието на изселниците и гурбетчиите. Необходимо е 100% съгласие от страна на собствениците за достъп до жилищата им, за да стартират ремонтите, предаде БГНЕС.

Според кмета Хасан Азис, ако не се направи саниране на апартамента на съседа, няма как да стане за останалите. Той настоя хората да побързат с регистрацията на сдруженията, в които трябва да участват 67% от собствениците, но уточни, че само с протокола с пълното на 100% съгласие за достъп може да се получи финансирането. Започват информационни срещи по микрорайоните в квартал "Възрожденци", който е почти изцяло изграден от панелни блокове.

Хасан Азис изрази надежда да има повече сдружения и повече санирани сгради, но призова всеки от жителите да търси съседите, установили се в чужбина. Той припомни двата провалени опита за саниране в Кърджали – първият по програма ПРООН с предвидено финансиране 85% до 100%, но и тогава изискването бе за абсолютно съгласие на всички обитатели. Вторият шанс бе по време на вече приключилия програмен период с европейско финансиране.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали