Хем лоша, хем скъпа храна в детските градини в Кърджали

18463
Хем лоша, хем скъпа храна в детските градини в Кърджали
Снимка: БГНЕС

Комисия в Кърджали започва проверки на цените и качествата на хранителните продукти, доставяни в детските градини след тревожни сигнали на родители, предаде БГНЕС.

Акцията трябва да приключи в рамките на един месец и резултатите ще бъдат огласени на следващата сесия на Общинския съвет, стана ясно днес след предложението на Георги Кючуков от БСП. Той е обиколил всички детски градини в Кърджали, след като голяма група родители го информирала за лошата, но скъпо струваща храна.

"Разбира се, директорите крият и не отговарят на въпроси за хранителните продукти. Но е скандално да се доставя кашкавал за 17 лева за килограм, сирене на растителна основа за 9 лева. В търговската мрежа при цени на дребно няма такива суми", коментира Кючуков.

Таксата за детска градина в Бургас ще се плаща по електронен път

Таксата за детска градина в Бургас ще може да се плаща по интернет. Идеята ще бъде представена на пресконференция на 27 януари (вторни...

Тъй като председателят на комисията по образованието в местния парламент Кючуков не могъл да получи необходимите отговори от директорите на градините, той намерил собствени източници и събрал първоначалната информация за стряскащите цени на храните. Във временната комисия влизат съветници от всички групи, особено е важно да се видят фирмите-доставчици и ако се потвърди далаверата с детските храни, трябва да има тежки последствия, коментира Кючуков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали